Çete ne demek Türk Dil Kurumu?
İngiltere’de bu kelime hala bu anlamda kullanılıyor. Bugün, suç örgütü anlamına geliyor. Türkçede, yasadışı şeyler yapmak veya şiddet uygulamak için bir araya gelen topluluk anlamına geliyor.
Çetem ne demek?
KETEM’ler, kanser, kanserde erken teşhis ve kanserden korunmanın önemi konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, erken teşhisi mümkün olan kanserlerde erken teşhis ve toplum tabanlı önleme çalışmaları yapmak amacıyla kurulmuştur.
Çet nedir?
Adı. (Halk ağzı) (Kars ağzı) Buğdayın iyice ezilip elekte toplanan kısmı.
Çetikçi ne demek?
Cami ilçesi, Arvallı (Bağsaray) civarında yaşayan ailenin su ve toprak sıkıntısı nedeniyle bu bölgeye göç edip yerleşmesiyle kurulmuştur. İlerleyen yıllarda Burdur’da ilçe girişinin sağ ve sol kıyılarına çeltik ekilerek ilçeye ÇELTIKÇİ ismi verilmiştir.
Çete ne anlatır?
Filmde, Rus prensesi Nina (Neriman Köksal) ile Kıran Bey’in (İhsan Evrim) aşk hikayesi ve Kıran Bey’in çetesiyle birlikte İstanbul’daki işgalci güçlere karşı verdiği mücadele anlatılıyor.
Çete kelimesinin kökeni nedir?
Kökeni. Sırp-Hırvatça četa kelimesinden gelir, bu da Osmanlı Türkçesi چته (“baskın, yağma”) kelimesinden gelir. 1512’den önce kullanıldığı belgelenmiştir. Nişanyan’a göre, Osmanlı Türkçesinden Güney Slavcaya geçmiştir ve çat-/çet- (“çalma, vurma”) fiilinden türemiştir.
KETEM erkeklere bakıyor mu?
Dışkıda gizli kan testi 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklere uygulanmaktadır.
KETEM’de kimler çalışır?
Madde 9- a) Merkezde patoloji, kadın doğum, radyodiagnostik ve genel cerrahi alanında en az bir uzman, üç pratisyen hekim, bir sağlık teknisyeni, iki hemşire, bir ebe, bir radyografi uzmanı, bir laboratuvar teknisyeni ve bir veri teknisyeni bulunur. Bir hazırlama ve kontrol operatörü bulunur.
KETEM randevulu mu?
İl Sağlık Müdürlüğü; Halk Sağlığı Başkanlığı’na bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM (Kanser Erken Teşhis Merkezi) birimi tarafından ücretsiz ve randevusuz olarak gerçekleştirilen kanser taramalarına halkımız yoğun ilgi gösteriyor.
Çetnik olayı nedir?
Çetnikler (Sırpça: Четници, Četnici telaffuzu: Çetnitsi), II. Dünya Savaşı. II. Dünya Savaşı sırasında işgalci Mihver güçlerine ve Hırvat işbirlikçilerine direnmek için ortaya çıkan, ancak Partizanlar olarak bilinen Tito’ya sadık komünist gerillalarla çatışan radikal milliyetçi, monarşist Sırp gerillalar.
Çetmi ne demek TDK?
Batı Anadolu Çepnileri, tamamen Alevi olup Çetmi olarak adlandırılırlar (Eröz, 1990: 18).
Çet görüşü nedir?
Bakanlık, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’na ilişkin Kapsam Belirleme ve İnceleme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler dikkate alındığında, projenin çevreye olumsuz etkileri nedeniyle uygulanmasının sakıncalı olduğuna karar vermiştir.
Çetmi insan ne demek?
Çepni kabilesinden insanlar, yaşadıkları bölgeye göre; “Çepni”, “Çetme”, “Çitme” olarak adlandırıldılar ve Anadolu’nun birçok yerinde yerleştikleri kasaba ve köylere bu isimleri verdiler. Bu etnonim Batı Anadolu’da Chetmi, Özbekistan’da Chepbe ve Yunanlılar tarafından Τζιαπνίδαι (çev. Tziapnidai) olarak da kullanılır.
Çetr ne demek?
Bazı İslam ve Türk devletlerinde güç sembollerinden biri. Farsçadan Türkçeye gelen ve “şemsiye, çadır” anlamına gelen Çetrin, Sanskritçe chhattra (gölge, barınak) kelimesinden gelir (bkz. ÇADIR). Çetr (mizahla) hükümdar bir alayla sefere veya bir yere gittiğinde başının üzerinde tutulurdu.
Çetu ne demek?
Gola Çetu (Zazaca: Suların birleştiği yer), Alevilikte kutsal sayılan doğal bir yerdir.
Türk Dil Kurumu’nun anlamı nedir?
TÜRK DİL KURULU (kısaltması: T.D.K.), Türk dilinin birliğini ve bilimsel yöntemlere göre gelişmesini sağlamak, bilim, teknoloji ve sanat kavramlarına adaletli davranmak amacıyla kurulmuş bir dernektir. T.D.K., 12 Temmuz 1932’de Atatürk tarafından kurulmuştur. O zamanki adı Türk Dili Tetkik Cemiyeti’dir.
Cüderi ne demek?
Cuderma: Çiçek hastalığı, kabarcık olarak bilinen hastalık. İslam dünyasında, Cüderi, Anadolu’da ve Türkler arasında çiçek hastalığının yaygın adıdır.
Çetin’in karşılığı nedir?
Dik, zor, inatçı, kararlı, şiddetli, depresif.
Türk Dil Kurumu’nun eski adı nedir?
Türk Dil Kurumu, Atatürk’ün önderliğinde 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Araştırmaları Cemiyeti adıyla kuruldu. Cemiyetin kurucuları, hepsi milletvekili ve dönemin tanınmış edebiyatçıları olan Samih Rif’at, Ruşen Eşref, Celâl Sâhir ve Yakup Kadri’dir.