IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman satılabilir?
Kayıttan sonra kullanım: Telefonu 3 yıllığına kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız “Cihaz yurtdışında kayıtlı” notunu görmelisiniz. Yurt dışından arama alma ve kayıt etme işlemi oldukça basittir.
Yurtdışından alınan telefon satılabiliyor mu?
Yurt dışından getirdiğim cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim? Yurt dışından getirilen telefonlar kayıt olmadan 120 gün kullanılabilir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmezse iletişimden engellenir.
IMEI kaydı yapılınca ne olur?
120 gün içinde eve dönmeli ve geçerli IMEI kayıt ücretini ödemelisiniz. IMEI’yi kaydettirmemeniz durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz kapatılacaktır.
Pasaport kayıtlı iphone nasıl satılır?
Yani, satın alacak kişiye kendi hattınızı verin. kendi numaranızı vererek. veya onun numarasını kendi numaranız olarak alarak. Böylece satabilirsiniz. veya e-devlet üzerinden pasaport kaydını silerek. Ayrıca kayıtsız cihaz olarak da satabilirsiniz. benim tercihim bu. Satmak istiyorsanız ve bunu yapmaya istekliyseniz. kaydı silerek…
Telefon kayıt yapıldıktan 3 yıl sonra başka hat ile kullanılabilir mi?
Bu düzenleme kapsamında kayıtlı cihaz yalnızca kayıtlı pasaport sahibinin TC-ID’si ile kayıt altına alınabilmektedir. Kimlik numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanılabildiğinden kayıt hakkının başka kişilere devredilmesi mümkün değildir.
IMEI kaydı iptal edilebilir mi?
Pasaportta kayıtlı cep telefonunun kaydı, e-devlet üzerinden “IMEI Kaydı İptali” ekranından iptal edilebiliyor.
Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?
HAYIR. Cihazınızı yalnızca 2 yılda bir kez kayıt ettirebilirsiniz.
Pasaport kaydı yapılan telefon kapanır mı?
IMEI kaydından sonra telefon kapanır mı? Yurt dışından getirilen ve yasal süre içerisinde IMEI kaydı yaptırılan bir telefon kayıttan sonra kapanmaz. Ancak belirtilen 120 gün içerisinde IMEI kaydı yapılmazsa telefon devre dışı bırakılır.
iPhone kayıt ücreti 2024 ne kadar?
Telefon almak isteyenler çözüm olarak yurt dışından vergisiz telefon satın alabilirler. Ancak yurt dışından getirilen telefonlar için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti her yıl artmaktadır. 2024 yılında IMEI kayıt ücreti 31.692 TL’ye yükselmiştir.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
Yurt dışından getirilen akıllı telefonların Türkiye’de aktif edilebilmesi için IMEI kaydı zorunludur. Temmuz 2023’te yaklaşık 6.000 TL olan bu ücret yıl sonuna kadar 20.000 TL’ye çıkarıldı. 2024’e gelindiğinde ise IMEI kayıt ücreti %58,46 enflasyon artışına denk gelen 31.692 TL’ye çıkarıldı.
IMEI kaydı yapılırken nelere dikkat edilmeli?
IMEI kayıt ücretini öderken dikkat edilmesi gerekenler: Başvuranın T.C. Ödeme yapılırken, kayıt altına alınacak cihazın TC kimlik numarası ve IMEI numarası verilmelidir. Özellikle son yıllarda artan cep telefonu fiyatları, kullanıcıların cihazlarını güvence altına alma isteğini artırmıştır.
IMEI kaydı yaptıktan sonra ne yapılır?
Kayıp/Çalıntı bildiriminde bulunmak için cihazın 15 haneli IMEI numarasının bilinmesi ve bağlantının yasal sahibi olan kişinin aşağıdaki işlemleri yapması gerekmektedir: E-Devlet Kapısı veya BTK Bilgi ve Bildirim Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) kanallarından biri üzerinden bildirimde bulunulması gerekmektedir.
Pasaport kayıtlı iPhone başka hat takılır mı?
Pasaport kaydı: Yurt dışından getirilen bir telefonu/iPhone’u kullanmanın en iyi yolu onu pasaporta kaydettirmektir. Bu yöntem, yalnızca bir telefonu 3 yıl boyunca kaydetmenize ve başka hiç kimsenin telefonu 3 yıl boyunca kullanmamasına olanak tanır. Yaklaşık 3.000 ücrete tabi olacaktır.
Yurt dışı telefon her yıl yenilenir mi?
Bu süreden sonra kullanıcılar IMEI kaydı yaptırmalıdır. Aksi takdirde telefonun kullanım hakları tamamlanmış sayılır ve artık iletişim için kullanılamaz. IMEI kaydı yapılmadan tanımlanan süre her yıl uzatılır ve kullanıcı bir sonraki yıl için dört aylık kullanım hakkı elde eder.
Pasaport kayıtlı telefon ne zaman tüm hatlara açılır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ne göre, yurtdışından satın alınan mobil cihazlar kayıt olmaksızın 120 gün boyunca kullanılabiliyor. Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılıyor.
IMEI kaydı yapılan bir cihazın açık kalma süresi ne kadardır?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
Pasaport kayıtlı telefon ne zaman tüm hatlara açılır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ne göre, yurtdışından satın alınan mobil cihazlar kayıt olmaksızın 120 gün boyunca kullanılabiliyor. Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılıyor.
IMEI attıktan sonra telefon sıfırlanır mı?
Normal şartlarda veriler silinmez. IMEI ataması yaparken programların sadece root’a ihtiyacı vardır, bu yüzden sistem dosyasında yazılı olan IMEI’yi değiştirirler, bu yüzden verileriniz silinmez.
Yurt dışından gelen telefon kaç ay kullanılır?
İşte detaylar… Hükümet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşların verilen telefonlarını hiçbir müdahale olmadan 120 gün boyunca kullanmak mümkündü.